× Search

O nama - Centar PSIVA - Ivanec

Zrinka Sever

Zrinka Sever

Rođena sam u Varaždinu, djetinjstvo sam provela u Lepoglavi, a mladost sam provela i još uvijek danas živim u Ivancu.

Studij psihologije završila sam na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a neposredno nakon završetka studiranja radila sam deset godina u Centru za socijalnu skrb Ivanec, na odjelu za djecu, mlade i obitelj. Tijekom tog razdoblja, stekla sam puno profesionalnog iskustva, ali i prošla puno više raznih edukacija i seminara vezanih uz to područje rada. Nakon što sam osjetila da sam na tom poslu "dala svoje", odlučila sam se za radikalan potez- dala sam otkaz u toj javnoj ustanovi te na godinu dana otišla raditi u privatnu firmu s djelatnošću građevine. Tamo sam stekla znanje vezano uz poslovanje i rad trgovačkog društva, koje mi se pokazalo kao dragocjeno prilikom pokretanja vlastite firme. U jesen 2020. godine, uslijed krize uzrokovane pandemijom korona virusa, donijela sam odluku o otvaranju psihološkog savjetovališta, prvog u Ivancu. Od tada, svaki dan radim posao koji volim i volim svakodnevno posao, koji radim. Zahvalna sam i uživam u tome.

Još od vremena rada u Centru za socijalnu skrb, kontinuirano provodim Mjere stručne pomoći i potpore roditeljima u brizi o djeci- danas to radim kao vanjski suradnik Centra. Posjedujem specijalnost iz psihologije u području medicine rada te redovito, u suradnji s liječnikom medicine rada, vršim psihološke preglede profesionalnih vozača i vozača amatera te osoba, koje su zaposlene na poslovima s posebnim uvjetima rada.

U svom psihološko - savjetodavnom radu s ljudima, koristim tehnike iz kognitivno- bihevioralne psihoterapije, koje sam edukant (polaznica završnog stupnja- supervizije), zatim vježbe i tehnike usredotočene svjesnosti ("mindfullness" tehnike), tehnike iz terapije usredotočene suosjećanjem ("CFT") te terapije prihvaćanjem i pripadnošću ("ACT"), koje su me oduševile svojom jednostavnošću, smislenošću i učinkovitošću. Kontinuirano širim svoj interes i prema drugim oblicima terapija- u posljednje vrijeme polako, kroz edukacije i osobno iskustvo, otkrivam hipnoterapiju, a osobito sam uzbuđena i sretna zbog svoje posljednje odluke vezane uz profesionalno usavršavanje te osobni rast i razvoj: od nedavno sam polaznica prve godine edukacije iz Integrativne geštalt terapije.

Majka sam dva prekrasna, pametna i zanimljiva sina, s čijim ocem vrlo dobro surađujem u brizi o njima, iako više nismo u zajednici.

U svome sam životu prošla više životnih "kriza" iz kojih sam uspješno izašla te sam iz njih naučila puno toga. Moja je osobna misija dati sve od sebe da pomognem ljudima, koji pate.

U slobodno vrijeme, najviše volim biti sa svojim sinovima, sa svojim partnerom ili drugim dragim ljudima- širom obitelji te prijateljima. Obožavam planinariti po meni dvije najdraže planine: Ivanščici i Ravnoj gori- tamo su moja "sigurna" mjesta. Moja svakodnevica obavezno podrazumijeva barem kratku meditaciju. Moja strast su pjevanje po stanu/kući i u autu, druženja uz ples i smijeh te razgovori s ljudima, kojima vjerujem da mogu pomoći.

Damir Vrček

Damir Vrček diplomirani je psiholog. Studij psihologije završio je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
Od dodatnih značajnijih edukacija, završio je trogodišnju edukaciju iz Gestalt psihoterapije, zatim dvogodišnju edukaciju za supervizora psihosocijalnog rada, uz dodatnu edukaciju iz metodske supervizije.
Trenutno radi kao psiholog u timu za djecu i obitelj Centra za socijalnu skrb u Ivancu. Kontinuirano se stručno usavršava putem stručnih skupova, seminara, radionica, intervizije i metasupervizije. Posjeduje specijalnost iz psihologije u području medicine rada.

U slobodno vrijeme, obožava vrtlariti na ekološki način, šetati, planinariti, čitati, šopingirati po Zagrebu ili boraviti na predivnom i njemu omiljenom otoku Pagu.

Patricija Cvetko

Patricija Cvetko magistra je psihologije. Psihologiju je završila na Fakultetu Hrvatskih studija u Zagrebu, a po završetku studija zaposlila se kao stručni suradnik psiholog - pripravnik u osnovnoj školi gdje je stekla iskustvo u radu s djecom i adolescentima. Nakon završetka pripravništva krenula je drugim putem i započela rad u Centru za socijalnu skrb Ivanec kao psiholog u timu za djecu, mladež i obitelj. Taj posao pružio joj je uvid u kompleksnost i raznolikost uloge psihologa i nezamjenjivo profesionalno, ali i životno iskustvo. Međutim, zbog potrebe za većom kreativnosti u poslu i želje za radom s djecom, odlučila je promijeniti posao te se ponovno zaposlila kao stručni suradnik psiholog.

Trenutno radi u Osnovnoj školi "Gustav Krklec" Maruševec, a u svom poslu najviše se posvećuje savjetodavnim razgovorima s djecom, roditeljima i nastavnicima, psihološkom testiranju učenika u različite svrhe, psihoedukativnim radionicama i drugim raznim projektima. Redovito se stručno usavršava putem seminara, stručnih skupova i radionica iz područja razvojne, dječje te školske psihologije. Dodatno je educirana za procjenu kognitivnog statusa djece i adolescenata te procjenu spremnosti djece za školu.

Slobodno vrijeme najčešće provodi s bližnjima. Uživa u spontanim večerima uz neku društvenu igru ili seriju. Iako sebe smatra društvenom osobom, iznimno cijeni "vrijeme za sebe" koje joj omogućuje punjenje baterija (tjelovježba, čitanje, glazba...).

Timu Psive priključuje se zbog ljubavi prema svom poslu i radu s djecom te se nada da će joj ovo iskustvo omogućiti daljnji osobni i profesionalni razvoj.

Sanja Palavra

Sanja Palavra je magistra socijalnog rada. Socijalni rad je magistrirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu, Studijskom centru socijalnog rada. Polaznica je edukacija iz psihoterapijskog pravaca transakcijske analize te hipnoterapije. Završila je dvije godine tečaja Hrvatskog znakovnog jezika. Redovito se stručno usavršava putem stručnih skupova, seminara i radionica. Trenutno je zaposlena kao socijalna radnica u bolnici za plućne bolesti i TBC Klenovnik.

U slobodno vrijeme voli boraviti u prirodi (šetnje, bicikliranje, planinarenje), plesati, pročitati dobru knjigu, pogledati dobar film te provesti vrijeme u ugodnom druženju s obitelji i prijateljima.

Valentina Babić

Valentina Babić stručna je suradnica socijalna pedagoginja u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec, posebnoj odgojno-obrazovnoj ustanovi za djecu s većim teškoćama u razvoju.

Vanjska je suradnica Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica- provodi Mjere stručne pomoći i potpore u ostvarivanju skrbi o djetetu.
Polaznica je edukacije iz realitetne terapije.
Redovito se stručno usavršava putem edukacija koje se provode u sklopu Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti i obrazovanja i putem ostalih (virtualnih) edukacija.

U slobodno vrijeme, bavi se vrtlarenjem, uzgojem žitarica, planinarenjem i trčanjem.

Copyright 2024 Centar PSIVA - Izrada: X-media
Back To Top