× Search

O nama - Centar PSIVA - Ivanec

Centar PSIVA - O nama

Zrinka Sever

Rođena sam u Varaždinu, djetinjstvo sam provela u Lepoglavi, a mladost sam provela i još uvijek danas živim u Ivancu.

Studij psihologije završila sam na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a neposredno nakon završetka studiranja radila sam deset godina u Centru za socijalnu skrb Ivanec, na odjelu za djecu, mlade i obitelj. Tijekom tog razdoblja, stekla sam puno profesionalnog iskustva, ali i prošla puno raznih edukacija i seminara vezanih uz to područje rada. Nakon što sam osjetila da sam na tom poslu "dala svoje", odlučila sam se za radikalan potez- dala sam otkaz u toj javnoj ustanovi te na godinu dana otišla raditi u privatnu firmu s djelatnošću građevine. Tamo sam stekla znanje vezano uz poslovanje i rad trgovačkog društva, koje mi se pokazalo kao dragocjeno prilikom pokretanja vlastite firme. U jesen 2020. godine, uslijed krize uzrokovane pandemijom korona virusa, donijela sam odluku o otvaranju psihološkog savjetovališta, prvog u Ivancu. Od tada, svaki dan radim posao koji volim i volim posao koji radim. Zahvalna sam i uživam u tome.

Još od vremena rada u Centru, kontinuirano provodim Mjere stručne pomoći i potpore roditeljima u brizi o djeci- danas to radim kao vanjski suradnik Centra. Posjedujem specijalnost iz psihologije u području medicine rada te redovito, u suradnji s liječnikom medicine rada, vršim psihološke preglede profesionalnih vozača i vozača amatera te osoba, koje su zaposlene na poslovima s posebnim uvjetima rada.

U svom psihološko - savjetodavnom radu s ljudima, poglavito koristim tehnike iz kognitivno- bihevioralne psihoterapije, koje sam edukant (polaznica završnog stupnja- supervizije), a u posljednje vrijeme sve više tehnike iz terapije usredotočene suosjećanjem te terapije prihvaćanjem i pripadnošću, koje su me oduševile svojom jednostavnošću, smislenošću i učinkovitošću. Kontinuirano širim svoj interes i prema drugim oblicima terapija- u posljednje vrijeme polako, kroz edukacije i osobno iskustvo, otkrivam hipnoterapiju.

Majka sam dva prekrasna, pametna i zanimljiva sina, s čijim ocem vrlo dobro surađujem u brizi o njima, iako više nismo u zajednici.

U svome sam životu prošla više životnih "kriza" iz kojih sam uspješno izašla te sam iz njih naučila puno toga. Moja je osobna misija dati sve od sebe da pomognem ljudima, koji pate.

U slobodno vrijeme, najviše volim biti sa svoja dva sina, sa svojim partnerom ili drugim dragim ljudima- širom obitelji i prijateljicama. Obožavam planinariti po meni dvije najdraže planine: Ivanščici i Ravnoj gori- tamo su moja "sigurna" mjesta. Moja strast su pjevanje po stanu/kući i u autu, druženja i šale/smijeh u društvu te razgovori s ljudima kojima vjerujem da mogu pomoći.

Valentina Babić

Valentina Babić stručna je suradnica socijalna pedagoginja u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec, posebnoj odgojno-obrazovnoj ustanovi za djecu s većim teškoćama u razvoju.

Vanjska je suradnica Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica- provodi Mjere stručne pomoći i potpore u ostvarivanju skrbi o djetetu.
Polaznica je edukacije iz realitetne terapije.
Redovito se stručno usavršava putem edukacija koje se provode u sklopu Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti i obrazovanja i putem ostalih (virtualnih) edukacija.

U slobodno vrijeme, bavi se vrtlarenjem, uzgojem žitarica, planinarenjem i trčanjem.

Sanja Palavra

Sanja Palavra je magistra socijalnog rada. Socijalni rad je magistrirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu, Studijskom centru socijalnog rada. Polaznica je edukacija iz psihoterapijskog pravaca transakcijske analize te hipnoterapije. Završila je dvije godine tečaja Hrvatskog znakovnog jezika. Redovito se stručno usavršava putem stručnih skupova, seminara i radionica. Trenutno je zaposlena kao socijalna radnica u bolnici za plućne bolesti i TBC Klenovnik.

U slobodno vrijeme voli boraviti u prirodi (šetnje, bicikliranje, planinarenje), plesati, pročitati dobru knjigu, pogledati dobar film te provesti vrijeme u ugodnom druženju s obitelji i prijateljima.

Damir Vrček

Damir Vrček diplomirani je psiholog. Studij psihologije završio je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
Od dodatnih značajnijih edukacija, završio je trogodišnju edukaciju iz Gestalt psihoterapije, zatim dvogodišnju edukaciju za supervizora psihosocijalnog rada, uz dodatnu edukaciju iz metodske supervizije.
Trenutno radi kao psiholog u timu za djecu i obitelj Centra za socijalnu skrb u Ivancu. Kontinuirano se stručno usavršava putem stručnih skupova, seminara, radionica, intervizije i metasupervizije. Posjeduje specijalnost iz psihologije u području medicine rada.

U slobodno vrijeme, obožava vrtlariti na ekološki način, šetati, planinariti, čitati, šopingirati po Zagrebu ili boraviti na predivnom i njemu omiljenom otoku Pagu.

Copyright 2023 Centar PSIVA - Izrada: X-media
Back To Top